Asa ne implicam si asa reusim!

La invitația Primăriei Municipiului București, am transmis câteva observații cu privire la finanțările nerambursabile pe care această instituție dorește să le lanseze.

Am salutat inițiativa și credem  că așa trebuie să funcționeze lucrurile. Dacă instituțiile și decidenții doresc să realizeze anumite programe sau proiecte pentru un anumit grup țintă este clar că reprezentanții acestuia trebuie să poată avea ocazia de a-și exprima punctul de vedere într-un mod instituțional. Și de asemenea, este normal să primească și răspunsuri.

Ne bucurăm că Primăria Capitalei a lansat acest demers și considerăm că este un model de urmat în ceea ce privește relația corectă cu societatea civilă organizată.

Cum orice proiect este perfectibil și nu există o instituție sau o persoană deținătoare a adevărului absolut, considerăm că expertiza este întotdeauna de salutat, cu atât mai mult cu cât în acest caz, discutăm despre lansarea unor linii de finanțare. Acest tip de programe generează de foarte multe ori probleme aplicanților, mai ales din cauza interpretării eronate a legislației, a practicii neunitare, dar și a birocrației excesive.

Noi, ONG-urile ne confruntăm în permanență cu astfel de situații și credeăm că printre altele, pot contribui și la rata foarte mică a absorbției fondurilor, pe care România o înregistrează.

În cele ce urmează, puteți citi răspunsul primit de la Primăria Muncipiului București. Enjoy! :)

Raspuns PMB 1

Raspuns PMB 2

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.