Egalitatea de sanse – un proiect British Council

Egalitatea de șanse nu mai este de foarte mult timp doar o vorbă în vânt. Ea reprezintă un fundament al societăților din ziua de azi, al societăților care respect valorile umane. Egalitatea de șanse presupune a trata oamenii înmod corect și fără prejudecăți

Egalitatea de șanse și diversitatea presupun 7 arii principale de acoperit: vârsta, dizabilități, rasă / etnie, gen, religie, orientare sexuală, echilibru muncă – timp liber. British Council și-a propus și a reușit, de-a lungul timpului, să aducă în atenția tuturor celor interesați toate aceste aspecte importante.

Unul din proiectele de suflet este Diversity Week, ce are loc în fiecare an, în octombrie, chiar în incinta British Council din București, cu scopul de a sărbători diversitatea și de a crea un context favorabil pentru persoanele cu dizabilități. Alte proiecte la fel de importante au fost organizate și pentru copiii cu dificultăți de auz și vedere, evenimente organizate împreună cu cei de la Casa Ioana, Fundația Light inoto Europe și Liceul Jean Monet.

Iar astfel de evenimente nu sunt deloc singulare la nivel național, lucru ce dă speranță și bucurie celor afectați de astfel de probleme, oferindu-le în același timp și sentimentul că nu sunt excluși din societate.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.