Festivalul “Femei pe Matasari”

Ideea acestui festival pleacă de la istoria fabuloasă a străzii Mătăsari, unde, până nu demult, femeile ce defilau pe trotuare se ocupau de “cea mai veche meserie din lume”. Din cauza ocupației acestor femei, strada Mătăsari era cunoscută drept Amsterdamul Bucureștiului.

Festivalul își propune să modifice percepția negativă pe care locuitorii capitalei o au despre această stradă, percepție legată de activitățile blamate și pericolul social prezent și înlăturarea prejudecăților și ideilor preconcepute referitoare la anumite categorii sociale. Proiectul presupune ca, pentru 3 zile consecutive, strada să fie închisă circulației mașinilor, iar pietonii să se delecteze cu activități culturale variate, precum: spectacole în stradă, concerte, workshopuri, expoziții de fotografie și produse handmade, prezentarea unor colecții de modă, etc.

Anul acesta, în perioada 27-29 septembrie, are loc cea de-a treia ediție a festivalului care reunește spectacole de dans, muzică, artă și teatru. Evenimentul este dedicat femeilor puternice care au depășit stereotipuri, prejudecăți, limite și obstacole. Se va lansa un dialog între public și artiști prin proiectul “WoMANYnCOLOURS”, artiști ce vor exprima prin sculptură, pictură, fotografie, video ideea de feminitate.

Publicul va mai asista la un show fashion denumit “PRIVEȘTE-te”, organizat de Wilhelmina Arz, cu susţinerea Cristinei Bâtlan, Mădalinei Lazăr Mocanu şi a lui Laurent Tourette, pe muzica live a celor de la Les Elephants Bizzarres.

Bucureștenii care se vor plimba weekend-ul acesta pe strada Mătăsari vor putea asista la spectacole ale celor de la OCS, Moonlight Breakfast, Robin and the Backstabbers, We singing colors, Pimp, Moebius,Violent Monkey, Emanuel Mirea şi Muse Quartet.

Festivalul “Femei pe Mătăsari” se remarcă prin originalitatea promovării diversității și nondiscriminării. Proiectul sprijină coeziunea unei comunități tinere, active și deschise de artiști, activiști aparținând diferitelor minorități sociale, persoane din mediul ONG.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.