Forumul National Antreprenoriat – Industrii Creative

Asociaţia O Şansă Pentru Viitor a fost prezentă la Forumul Naţional „Promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor creative” miercuri, 23 noiembrie 2013. Forumul face parte din proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!” care are scopul de a promova şi dezvolta competenţele antreprenoriale în rândul persoanelor din domeniul industriilor creative pentru a transforma creativitatea şi oportunităţile existente în mediul economic actual în afaceri sustenabile. Acest proiect multi-regional este realizat de Fundaţia Post-Privatizare în parteneriat cu Asociaţia „ORICUM”, Centrul de Studii şi Cercetări în domeniul Culturii, Universitatea Bucureşti, Universitatea de Arte ”George Enescu” Iaşi, S.C. MPP Relaţii Publice, S.C. GEA Strategy&Consulting SA.

Primul Forum Naţional al Industriilor Culturale şi Creative a adus la prezidiu reprezentanţi ai insituţiilor publice de profil, dar ai mediului asociativ. Agenda poate fi consultată aici.

Prezentarea domnului Andrew Senior  (Expert în domeniul politicilor creative la UNESCO, director al Andrew Senior Associates Ltd, Marea Britanie) a avut un impact major în cadrul Forumului. Domnia sa a vorbit despre o revoluţie a informaţiei şi drepturilor de autor ca o latură importantă a creşterii economice: „ În zadar protejezi creaţia dacă nu o vinzi; ea trebuie să aibă şi valorare economică”. Totodată, România trebuie să facă un studiu de impact cu privire la potenţialul ei de a marşa pe industria creativă pe piaţa europeană sau chiar internaţională, astfel încât să devină un „Hub Global”: „Creativitatea este singura resursă care a fost distribuită uniform în lume


OSPV salută proiectul şi doreşte grupului de lucru cât mai multe reuşite în domeniul antreprenoriatului industriilor creative.

Pe această cale reaminim de cursurile gratuite pe care OSPV le oferă în parteneriat cu Focus Plus pe tema Antreprenoriatului Cultural. Mai multe informaţii găsiţi aici.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.