Reuniunea 1 a Comitetului Mixt Guvern-ONG pentru Politica publica nationala privind ONG in Romania

Agenţia pentru Informarea şi Dezvoltarea Organizaţiilor Neguvernamentale – AID-ONG şi Fundaţia Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale – CENTRAS organizează prima Reuniune a Comitetului Mixt Guvern-ONG pentru politica publică naţională privind ONG în România. Aceasta va avea loc în data de 25 martie 2014, la Hotel Ibis Parliament.
Asociaţia “O Şansă pentru Viitor” va susţine o intervenţie în cadrul acestui eveniment.

Comitetul mixt Guvern-ONG este un grup de lucru format din reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului şi ai sectorului neguvernamental, care va defini forma finală a documentului „Politica Guvernului României privind ONG”. Grupul de lucru îşi va desfăşura activitatea în lunile martie – aprilie 2014, în cadrul a trei reuniuni.

Proiectul “Model participativ de elaborare a politicii publice naţionale privind ONG în România” îşi propune realizarea unui set de instrumente, metode şi a unui cadru instituţional la nivel naţional pentru definirea unei politici publice coerente în domeniu. Organizatorii şi participanţii vor contribui la realizarea unei politici publice naţionale cu privire la sectorul ONG, elaborată pe baza unui acord între Guvern, inclusiv instituţiile sale subordonate, Parlament şi sectorul neguvernamental. Documentul va include măsuri care să asigure o cât mai mare auto-responsabilizare şi transparenţă privitor la punerea în practică a acordului şi vizează optimizarea relaţiilor dintre stat şi ONG în beneficiul cetăţenilor. Cuprinde valorile şi principiile pe care Guvernul şi Parlamentul şi le asumă pentru a defini baza relaţiei cu ONG şi sarcinile pe care Guvernul şi le asumă privind transpunerea în practică a valorilor şi principiilor.
Va tinem la curent cu demersul societăţii civile şi a reglementărilor ce se prefigurează.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.