Scurt si la obiect: OSPV în 2014.

Acestea sunt activităţile pe care fie le-am organizat fie le-am coordonat împreună cu partenerii noştri. Aici un am trecut evenimentele la care am participat, căci au fost multe şi frumoase şi dorim pe această cale să le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, ne-au invitat sau ne-au răspuns invitaţiilor. A fost un an pe cinste!
Justiție 2014
  • Conferinţa „Justiţie, Mediere Şi Pace Socială” a fost organizată pe 7 februarie 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” din  Câmpulung Muscel, Argeş, în parteneriat cu Asociaţia Colegiul Mediatorilor, în colaborare Institutul Naţional de Profesii Liberale, Fundaţia pentru Schimbări Democratice și MediereNet. Evenimentul a fost destinat profesioniştilor în domeniul juridic, mediului de afaceri, mediatorilor şi justiţiabililor, dar şi tuturor celor interesaţi de rolul medierii în statul de drept şi în degrevarea instanţelor de judecată. Conferinţa a fost structurată pe trei sesiuni, după cum urmează: Medierea – procedură alternativă de soluţionare a litigiilor, Medierea şi mediul de afaceri şi Medierea şi instituţiile.
  • Conferința “Medierea în folosul comunităii, justiţiei și mediului de afaceri” a fost organizată în data 13 martie 2014, în parteneriat cu Asociaţia Institutul Naţional de Profesii Liberale, Asociația Centrul de Mediere Vâlcea, Camera de Comerț și Industrie a Județului Vâlcea, Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Drept și Administrație Publică Rm. Vâlcea și Baroul Vâlcea Râmnicu-Vâlcea. Evenimentul a avut în vedere promovarea medierii ca instrument facilitator al relaţiilor de afaceri şi comerţ, dar şi prezentarea unor exemple concret de conflicte ce pot fi soluţionate prin intermediul medierii.
  • Gala Excelenţei în Mediere – Ediţia a II-a în parteneriat cu MediereNet, Consiliul Judeţean Cluj şi Asociaţia Mediere Mediaş în data de 15 mai 2014 la Cluj-Napoca. Scopul acestei întalniri este ca mediatorii să observe problemele domeniului în care activează și să găsească soluții care să ducă la îmbunătățirea relațiilor dintre ei și potențialii clienți. Această ediție aduce și câteva noutăți precum lansarea primului Anuar al Mediatorilor din România, precum și acordarea unor premii pe baza unor criterii prestabilite chiar de mediatori.
  • În cadrul campaniei Observator pentru un vot curat 2014 – Alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014 şi Alegerile pentru Preşedintele României din 2-16 noiembrie 2014 am observat desfăşurarea procesului electoral de la constituirea secţiilor de votare până la semnarea procesului verbal privind rezultatul alegerilor, prin intermediul observatorilor independenţi din Bucureşti şi judeţul Dolj. Cu acest prilej am redactat două manuale al observatorului în secţia de votare, care corespund legislaţiei aplicabile celor două tipuri de alegeri electorale.
Social 2014

  • Burta Jos pentru o viaţă sănătoasă – Ediţia a IV-a a fost organizată pe 6 februarie 2014 în parteneriat cu Asociaţia „Institutul Naţional de Profesii Liberale”. Evenimentul s-a adresat tuturor celor interesaţi de alimentaţia sănătoasă, de importanţa sportului în viaţa noastră, dar şi de soluţiile care pot reduce agravarea obezităţii ca fenomen de masă. Invitatul special al acestui eveniment a fost dl. Prof. Dr. Acad. Constantin Ionescu-Târgovişte.
  • Mobilitate pentru egalitate – proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG în România, program finanţat de Granturile SEE şi administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, am efectuat un schimb de experienţă în Oslo, Norvegia, în perioada 22-26 aprilie 2014. Scopul proiectului a fost acela de a dezvolta dialogul româno-norvegian şi de a identifica parteneri posibili în vederea redactării şi depunerii proiectului „Există Şansă după Violenţă” în cadrul Rundei a II-a a Fondului ONG. Proietul „Mobilitate pentru egalitate” a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia „Concordia Oslo”. Subscrisa a avut întâlniri în Oslo atât cu partenerul, cât şi cu reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii de profil, şi anume: ProSentret (instituţie care are în vedere protecţia persoanelor care prestează servicii sexuale sau care au fost supuse traficului de fiinţe umane), Asociaţia Norvegiană pentru Drepturile Femeilor, FOKUS (Forumul societăţii civile pentru femei şi dezvoltare), Direcţia Copilului şi a Familiei din cadrul Municipalitaţii Oslo (Barne og-famileetaten) şi Women΄s Shelters (organizaţie care coordonează adăposturile pentru persoanele care au fost victime ale violenţei domestice).

Alexandra Bogdan
Preşedinte

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.