Valorificarea parteneriatului dintre Asociatia „O Sansa pentru Viitor” si Asociatia „Concordia Oslo”

Al doilea articol al proiectului „Mobilitate pentru Egalitate” l-am dedicat exclusiv comunicării pe care am avut-o cu reprezentaţii Concordia Oslo, o asociaţie nou constituită, dar care contribuie puternic la sudarea relaţiilor româno-norvegiene.

Constantin Zavate, preşedintele Concordia Oslo şi Oana Bobeanu au fost îndrumătorii reprezentanților Asociaţiei „O Şansă pentru Viitor”, respectiv Alexandra Bogdan și Gabriela Rotaru, pe tot parcursul proiectului. În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite, aceștia au avut trei întâlniri, două cu caracter tehnic și una centrată pe cunoașterea culturii norvegiene.

Prima înâlnire a avut loc pe data de 23 Aprilie 2014 și a fost o întâlnire de familiarizare între parteneri și de stabilire a principiilor de colaborare. De asemenea, a fost semnat un protocol cadru de parteneriat în vederea realizării de viitoare proiecte. Ca urmare a unei discuții îndelungate, cea mai bună opțiune recomandată de parteneri a fost vizitarea Direcției Copilului și a Familiei din Oslo, în vederea obținerii schimbului de experiență, aceasta fiind o instituție cu o vastă expertiză în domeniul violenței domestice și de gen.

Dialogul a continuat și pe data de 24 Aprilie, când partenerul Concordia Oslo a prezentat cultura norvegiană reprezentaților OSPV, astfel încât cei din urmă să poată avea o abordare corectă în relațiile cu entitățile vizate.

Următoarea întâlnire a avut loc în ultima zi de mobilitate a echipei OSPV și a presupus diseminarea concluziilor proiectului și a trasării de linii directoare pentru proiectul “Există Șansă după Violență”. Au fost abordate inclusiv responsabilitățile celor două entități vizavi de aplicația pentru Runda a II-a a Fondului ONG, operat de către FDSC, ca urmare a granturilor SEE. Totodată, au fost stabilite modalitățile de comunicare între cei doi parteneri.

Această întâlnire nu a fost ultima, întrucât sperăm ca prin intermediul viitoarelor colaborări să consolidăm parteneriatul OSPV-Concordia OSLO.

Mobilitate pentru Egalitate

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG România, program finanţat de Granturile SEE şi administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.